Tijdloos & Duurzaam

Bij Zilch willen we niet alleen mooie collecties maken, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Door steeds meer gebruik te maken van duurzame stoffen, hopen we onze klanten te inspireren om bewuste keuzes te maken en samen te werken aan een mode-industrie die vriendelijker is voor onze planeet. 

BAMBOO BASICS

Onze Bamboo Basics zijn gemaakt van een zijdezacht breisel, afkomstig van de bamboeplant. Deze plant groeit snel en regenereert zichzelf vanuit zijn eigen wortels, waardoor herbeplanting niet nodig is.

De productie van onze bamboestof gebeurt volledig op mechanische wijze, zonder schadelijke stoffen of chemicaliën. Bamboo is van nature hypoallergeen en antibacterieel. Deze stof ademt en is daarom het hele jaar door comfortabel om te dragen, warm in de winter en koel in de zomer. Kies jouw favoriete basic in een mooie kleur om je outfit compleet te maken.

GECERTIFICEERDE WOL

In onze collecties maken wij gebruik van gecertificeerde wol met de ‘Responsible Wool Standard’ (RWS). De ‘Responsible Wool Standard’ is een wereldwijd erkende norm die zich inzet voor het welzijn van dieren, het behoud van het milieu en eerlijke werkomstandigheden in de wolindustrie.

Door te kiezen voor gecertificeerde wol met RWS in onze collecties, dragen we bij aan het welzijn van dieren, het behoud van de natuur en het welzijn van de mensen die betrokken zijn bij de productie ervan. 

ECOVERO VISCOSE

Lenzing® EcoVero™ Viscose is een innovatieve vezel die steeds vaker wordt gebruikt in onze collecties. Deze duurzame viscose vezel wordt geproduceerd door ‘Lenzing AG’, een toonaangevend Oostenrijks bedrijf dat zich toelegt op milieuvriendelijke vezelproductie.

Bij de productie van deze vezel wordt houtpulp, afkomstig van gecertificeerde duurzame bossen, als grondstof gebruikt. Het productieproces is, met aanzienlijk lagere uitstoot van schadelijke stoffen en waterverbruik, milieuvriendelijker dan conventionele viscose productie. Bovendien is Lenzing® EcoVero™ Viscose gecertificeerd door onafhankelijke instanties zoals het ‘EU Ecolabel’, wat aantoont dat het voldoet aan strenge milieunormen.

BIO KATOEN

Ons biologisch katoen is gecertificeerd volgens de 'Global Organic Textile Standards' (GOTS). Dit certificaat zorgt ervoor dat het katoen vanaf het begin tot het eindproduct traceerbaar en milieuvriendelijk is. We gebruiken geen genetisch gemodificeerde planten, kunstmest of schadelijke pesticiden in ons productieproces. Katoen is sterk en ademend, en door Lycra toe te voegen, zorgen we voor comfortabele kleding met stretch.

Colour
your day

Gratis
verzending*

Duurzaam
& tijdloos

Gemakkelijk 
retouren