OUR STORY

COLOUR YOUR DAY

Bij ZILCH draait het om kleur. Met een klein team creëren we collecties van tijdloze vrouwelijk modellen in uitgesproken prints en kleuren. We maken voornamelijk gebruik van natuurlijke materialen die zacht en comfortabel aanvoelen. Onze ‘bamboo basics’ komen in veel bonte kleuren en voelen aan als een tweede huid. Kies deze zomer een geprinte maxi jurk met een bijpassend vestje of wees gedurfd en ga voor een abstract geprinte broek met gestipt topje.

Wat je ook kiest, COLOUR YOUR DAY met ZILCH! 

Bekijk de collectie

ONS TEAM

ZILCH is een klein familiebedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam. Eigenaar Gabriel Thissen startte het merk 30 jaar geleden toen hij een klein vintage winkeltje overnam in het centrum van Amsterdam. In 1989 startte hij de productie van oversized blouses in pure zijde en door de jaren heen groeide het bedrijf. Met een klein team van nichtjes, een neef en andere enthousiastelingen maken we collecties.

De betekenis van ZILCH mag dan wel nada, noppes zijn, maar we zijn gegroeid tot een solide en divers merk.  

Brand stores & verkooppunten

DUURZAAMHEID

Bij het creëren van collecties kiezen we voornamelijk natuurlijke materialen zoals bamboe, viscose, katoen en mengsels van deze comfortabele materialen. Met elke collectie introduceren we nieuwe duurzame materialen.

Standaard gebruiken we eco-katoen, tencel® and eco-viscose in onze collecties. We werken enkel met fabrieken die milieuvriendelijke verf en geen agressieve verftechnieken gebruiken. Boven alles hechten we veel waarde aan de werkomstandigheden van de fabrieksmedewerkers. De fabrieken waarmee we samenwerken produceren volgens de International Labour Standards. Elk seizoen brengen we een bezoek aan onze fabrieken in Azië en Griekenland en hebben gedurende het productieproces nauw contact.   

Lees meer over onze duurzame stoffen

CLOUD9

Cloud9 is het Nederlandse broekenmerk uit de studio's van Zilch. Denims & Basics van de beste kwaliteit stoffen. De collectie sluit qua kleur en modellen naadloos aan bij de collectie van grote zus ZILCH. Kies een tijdloze denim 5 pocket of ga voor een katoenen basic in een vrolijke kleur. Kom voor je favoriete Cloud9 langs in een van onze brand stores of vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt. Shop de collectie online via onderstaande button.

Bekijk het Lookbook van Cloud9

ANTOON BASICS

In het verleden voerde Zilch een mannenlijn die bekend stond om zijn linnen pakken, zijden t-shirts en overhemden. Tot op dag van vandaag, zelfs na 30 jaar, is hier nog vraag naar. Mede hierdoor ontstond de wens om weer mannenkleding te gaan maken.

ANTOON biedt alle basics die een man nodig heeft. De collecties worden vervaardigd van hoogwaardige natuurlijke materialen die veelal op milieuvriendelijke wijze verwerkt zijn. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos door gebruik te maken van een royaal kleurenpalet.

Shop de collectie van Antoon