FUTURE FRIENDLY

TIJDLOOS & DUURZAAM

Bij het creëren van collecties vinden wij het belangrijk om voornamelijk natuurlijke materialen te gebruiken zoals bamboe, viscose, katoen, linnen en combinaties van deze comfortabele materialen.

 Biologisch katoen en viscose zijn standaard in onze collecties. Ook hechten wij veel waarde aan de arbeidsomstandigheden van de fabrieksmedewerkers. We werken alleen met fabrieken die milieuvriendelijke kleurstoffen en geen agressieve verftechnieken gebruiken. De fabrieken waar wij mee werken, produceren volgens Internationale Arbeidsnormen. Deze lente/zomercollectie hebben wij een breed scala aan toekomst vriendelijke items die tijdloos en duurzaam geproduceerd zijn.

BAMBOO BASICS

Onze Bamboo Basics zijn gemaakt van een zijdezacht breisel gemaakt van de bamboo plant. Deze plant groeit snel en regenereert vanuit de eigen wortel. Herbeplanting is dus niet nodig. De productie van onze bamboo stof gebeurt geheel op mechanische wijze. De mechanische verwerking van de bamboevezel is kostbaarder en arbeidsintensiever, maar er worden geen schadelijke stoffen of chemicaliën bij gebruikt. Bamboo is van nature hypoallergeen en antibacterieel. Deze stof ademt en kan daarom het hele jaar gedragen worden, het geeft je warmte in de winter en draagt heerlijk koel in de zomer. Kies een leuke kleur in jouw favoriete basic om je outfit af te stylen.

Kies je favoriete basics

BIO-KATOEN

Ons katoen programma is gecertificeerd volgens de ‘Global Organic Textile Standards’. Dit certificaat heeft als doel de traceerbaarheid en integriteit van het ruwe materiaal en het productieproces te garanderen. Bij de producties worden geen genetisch gemodificeerde planten, kunstmest of pesticiden gebruikt die schadelijk zijn voor mens en natuur. Katoen is een zeer duurzame stof vanwege zijn hoge treksterkte. De vezel neemt vocht op en is daardoor ademend. De toevoeging van Lycra, geeft de stof rek- en herstelvermogen waardoor het kledingstuk comfortabel is om te dragen.

Bekijk onze bio-katoen items

ECOVERO VISCOSE

Lenzing® EcoVero™ Viscose is de duurzame variant van viscose. Deze viscose is gemaakt van houtpulp van bomen uit natuurlijk gekweekte, hernieuwbare en FSC of PEFC gecertificeerde bossen. Deze bomen groeien in Europa en de pulp wordt geproduceerd in Oostenrijk. Het bedrijf Lenzing AG zijn gefocust op maximale duurzaamheid. Chemicaliën die gebruikt worden in het productieproces worden hergebruikt, het bleken van de pulp gebeurt 100% chloorvrij en er is in vergelijking met andere viscose 50% minder uitstoot en water en energie verbruik. 

SHOP ECOVERO VISCOSE