FUTURE FRIENDLY

Bij het creëren van onze collecties kiezen we voornamelijk voor natuurlijke materialen zoals bamboe, viscose, katoen en mengsels van deze comfortabele materialen.

Standaard gebruiken we bio-katoen en bio-viscose voor onze jersey programma’s. We werken enkel met fabrieken die milieuvriendelijke verf en geen agressieve verftechnieken gebruiken. Daarnaast hechten we veel waarde aan de werkomstandigheden van de fabrieksmedewerkers. De fabrieken waarmee we samenwerken produceren volgens de International Labour Standards. Elk seizoen brengen we een bezoek aan onze fabrieken in Azië en Griekenland en hebben gedurende het productieproces nauw contact.

BAMBOO BASICS

Onze Bamboo Basics zijn gemaakt van een zijdezacht breisel gemaakt van de bamboo plant. Deze plant groeit snel en regenereert vanuit de eigen wortel. Herbeplanting is dus niet nodig. Bij de productie van deze stof wordt geen pesticide, weinig water en weinig arbeid gebruikt. Bamboo is van nature hypoallergeen en antibacterieel. Deze stof ademt en kan daarom het hele jaar gedragen worden, het geeft je warmte in de winter en draagt heerlijk koel in de zomer. Kies een leuke kleur in jouw favoriete basic om je outfit af te stylen.

Kies je favoriete basics

BIO-KATOEN JERSEY

Onze katoenen jersey tops en jurkjes zijn gemaakt van gecertificeerde bio-katoen. Er worden bij de productie geen genetisch gemodificeerde planten, kunstmest of pesticiden gebruikt. De vezel neemt vocht op en is daardoor ademend. Katoen is een zeer duurzame stof vanwege zijn hoge treksterkte. Lycra geeft de stof rek- en herstelvermogen, waardoor het kledingstuk comfortabel is om te dragen.

Bekijk de jurkjes en tops in Bio-Katoen Jersey

BIO-KATOEN KNITWEAR

Ons katoenen brei programma is gecertificeerd volgens de ‘Global Organic Textile Standards’. Dit certificaat heeft als doel de traceerbaarheid en integriteit van het ruwe materiaal en het productieproces te garanderen. Kies een zijdezacht jacquard gebreide trui met vrolijke bloemen of ga voor een grof gebreide basic in de vrolijke kleur ‘Bottle’ of ‘Pink’. 

Gegarandeerd warm en kleurrijk

Modal bio cotton blend

Deze luxe katoenmix van bio-katoen voelt heerlijk zacht aan op de huid. Door de toevoeging van nylon, krimpen en kreuken de breisels niet. Sommige breisels in dit programma zijn op twee manier te de dragen doordat ze binnenstebuiten kunnen worden gekeerd. Een stijlvol breisel met een zijdezacht gevoel. 

Bekijk de items

Ecovero Viscose Jersey

Lenzing® EcoVero™ Viscose is de duurzame variant van viscose. Deze viscose is gemaakt van houtpulp van bomen uit natuurlijk gekweekte, hernieuwbare en FSC of PEFC gecertificeerde bossen. Deze bomen groeien in Europa en de pulp wordt geproduceerd in Oostenrijk. Het bedrijf Lenzing AG zijn gefocust op maximale duurzaamheid. Chemicaliën die gebruikt worden in het productieproces worden hergebruikt, het bleken van de pulp gebeurt 100% chloorvrij en er is in vergelijking met andere viscose 50% minder uitstoot en water en energie verbruik.

Jurkjes en tops in mooie uni's en vrolijke prints