FUTURE FRIENDLY

Bij het creëren van onze collecties kiezen we voornamelijk natuurlijke materialen zoals bamboe, viscose, katoen en mengsels van deze comfortabele materialen.

Standaard gebruiken we bio-katoen, tencel® en bio-viscose in onze collecties. We werken enkel met fabrieken die milieuvriendelijke verf en geen agressieve verftechnieken gebruiken. Boven alles hechten we veel waarde aan de werkomstandigheden van de fabrieksmedewerkers. De fabrieken waarmee we samenwerken produceren volgens de International Labour Standards. Elk seizoen brengen we een bezoek aan onze fabrieken in Azië en Griekenland en hebben gedurende het productieproces nauw contact.
Kijk hieronder voor de duurzaam geproduceerde collectie van dit seizoen. 

BAMBOO BASICS

Onze Bamboo Basics zijn gemaakt van een zijdezacht breisel gemaakt van de bamboo plant. Deze plant groeit snel en regenereert vanuit de eigen wortel. Herbeplanting is dus niet nodig. Bij de productie van deze stof wordt geen pesticide, weinig water en weinig arbeid gebruikt. Bamboo is van nature hypoallergeen en antibacterieel. Deze stof ademt en kan daarom het hele jaar gedragen worden, het geeft je warmte in de winter en draagt heerlijk koel in de zomer. Kies een leuke kleur in jouw favoriete basic om je outfit af te stylen.

Kies je favoriete basics

BIO-KATOEN JERSEY

Onze katoenen jersey tops en jurkjes zijn gemaakt van gecertificeerde bio-katoen. Er worden bij de productie geen genetisch gemodificeerde planten, kunstmest of pesticiden gebruikt. De vezel neemt vocht op en is daardoor ademend. Katoen is een zeer duurzame stof vanwege zijn hoge treksterkte. Lycra geeft de stof rek- en herstelvermogen, waardoor het kledingstuk comfortabel is om te dragen.

Bekijk de jurkjes en tops in Bio-Katoen Jersey

BIO-KATOEN KNITWEAR

Ons katoenen brei programma is gecertificeerd volgens de ‘Global Organic Textile Standards’. Dit certificaat heeft als doel de traceerbaarheid en integriteit van het ruwe materiaal en het productie proces te garanderen. Ga voor een zijdezacht jacquard gebreide trui met een vrolijk stipje of kies een fijn basic midi-vest in de frisse kleur ‘Petrol’. 

Gegarandeerd warm en kleurrijk de lente in

ECOVERO VISCOSE JERSEY

Lenzing® EcoVero™ Viscose is de duurzame variant van viscose. Deze viscose is gemaakt van houtpulp van bomen uit natuurlijk gekweekte, hernieuwbare en FSC of PEFC gecertificeerde bossen. Deze bomen groeien in Europa en de pulp wordt geproduceerd in Oostenrijk. Het bedrijf Lenzing AG zijn gefocust op maximale duurzaamheid. Chemicaliën die gebruikt worden in het productieproces worden hergebruikt, het bleken van de pulp gebeurt 100% chloorvrij en er is in vergelijking met andere viscose 50% minder uitstoot en water en energie verbruik.

Jurkjes en tops in mooie uni's en vrolijke prints

WOVEN TENCEL

Lenzing Tencel is de merknaam van lyocell. De grondstof van tencel is hout en is 100% natuurlijk. Deze stof heeft een botanische oorsprong en wordt gemaakt volgens een milieuvriendelijk productieproces. Tencel is composteerbaar en biologisch afbreekbaar, waardoor het een zeer duurzame stof is. Tencel is ademend en heeft natuurlijke en anti-bacteriële eigenschappen.

Bekijk onze Woven Tencel items