OUR STORY

COLOUR YOUR DAY

Bij ZILCH draait het om kleur. Met een klein team creëren we collecties van tijdloze vrouwelijk modellen in uitgesproken prints en kleuren. We maken voornamelijk gebruik van natuurlijke materialen die zacht en comfortabel aanvoelen. Onze ‘bamboo basics’ komen in veel bonte kleuren en voelen aan als een tweede huid. Kies deze zomer een geprinte maxi jurk met een bijpassend vestje of wees gedurfd en ga voor een abstract geprinte broek met gestipt topje.

Wat je ook kiest, COLOUR YOUR DAY met ZILCH! 

Bekijk de collectie

ONS TEAM

ZILCH is een klein familiebedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam. Eigenaar Gabriel Thissen startte het merk 30 jaar geleden toen hij een klein vintage winkeltje overnam in het centrum van Amsterdam. In 1989 startte hij de productie van oversized blouses in pure zijde en door de jaren heen groeide het bedrijf. Met een klein team van nichtjes, een neef en andere enthousiastelingen maken we collecties.

De betekenis van ZILCH mag dan wel nada, noppes zijn, maar we zijn gegroeid tot een solide en divers merk.  

Brand stores & verkooppunten

DUURZAAMHEID

Bij het creëren van collecties kiezen we voornamelijk natuurlijke materialen zoals bamboe, viscose, katoen en mengsels van deze comfortabele materialen. Met elke collectie introduceren we nieuwe duurzame materialen.

Standaard gebruiken we eco-katoen, tencel® and eco-viscose in onze collecties. We werken enkel met fabrieken die milieuvriendelijke verf en geen agressieve verftechnieken gebruiken. Boven alles hechten we veel waarde aan de werkomstandigheden van de fabrieksmedewerkers. De fabrieken waarmee we samenwerken produceren volgens de International Labour Standards. Elk seizoen brengen we een bezoek aan onze fabrieken in Azië en Griekenland en hebben gedurende het productieproces nauw contact.   

Lees meer over onze duurzame stoffen

MOVEMENT ON THE GROUND

Naast het garanderen van de werkomstandigheden van onze fabrieksmedewerkers, hebben we ons verbonden aan een groep genaamd ‘Movement on the ground’. Dit is een groep van toegewijde zakenmensen die ondersteuning bieden bij humanitaire crises waarbij onschuldige mannen, vrouwen en kinderen getroffen worden.

Movement on the Ground